Madeira

Madeira 2018 op studiereis met Nancy 

 

Op zondagochtend zijn Nancy en ik ( Mariëlle) vanaf Dusseldorf vertrokken naar Madeira, het bloemeneiland. Beide zijn we daar nog nooit geweest dus een goed excuus voor een studiereis😉.

We overnachten in het RIU Palace Madeira in Caniço een klein badplaatsje net buiten Funchal.

Een erg mooi en goed hotel nog in de klassieke RIU stijl.

 

Gisteren zijn we met onze huurauto een dag op pad geweest. ( tip 1: neem een automaat en een niet te kleine categorie ivm pk’s want je komt de berg niet op😳)

Verder zijn de wegen erg goed en alles staat goed aangegeven al is een navigatie nooit geen overbodige luxe.

We zijn naar het Noorden gereden via mooie bergpassen, omringd door alleen maar groene hoge bergen, onze eerste stop is  Sao Vicente een sfeervol plaatsje, we volgen de grillige en onstuimige maar mooie kustroute naar Seixal en vervolgens naar Porte Moniz. Daar zijn de natuurlijke zwembaden. Erg mooi!

Het is een kleine badplaats met mooie boulevard en in de zomer kun je in die natuurlijke baden zwemmen.. de zee is er wel erg wild maar ontzettend mooi blauw.

Via een mooie route door het binnenland was de planning om een wandeling te gaan maken in Rabacal met de 25 bronnen en waterval. Helaas was het weer zo slecht in het binnenland, storm, regen en mist, dat we die voor morgen bewaard hebben.

Via het zuiden, Madalena do Mar ( een gezellig mooi klein bananen plaatsje, overal waar je kijkt zie je bananen plantages) zijn we in Funchal geëindigd.

Een mooie grote levendige stad met een knus, sfeervol oud gedeelte en een mooie moderne boulevard. Ook valt er genoeg te shoppen☺️

 

Vandaag zijn we aan het genieten van de zon en de dolfijnen die hier zo voor het hotel in grote getalen voorbij zwemmen, erg bijzonder!

 

Na een heerlijk zonnig dagje relaxen zijn we vanochtend weer vroeg op pad in onze huurauto.

Na wat info over het weer in het binnenland en over mooie maar eenvoudige wandelingen ( hoogtevrees is op dit eiland niet handig) zijn we richting het noord- oosten gereden Ribeira Fraia.  De afstanden zijn hier niet groot maar de wegen in het binnenland zijn stijl en niet erg goed dus je doet er in verhouding wat langer over..

Het parkeren is hier bij veel wandelpunten niet goed geregeld, de auto’s staan op de smalle wegen gewoon langs de weg geparkeerd zodat het een uitdaging wordt voor menig buschauffeur om hier langs te manoeuvreren.

We maken een korte maar mooie wandeling naar Balcoes en vervolgen onze weg naar Monte, een wijk in het noorden van Funchal waar je met de Tobogan ( Portugese slee) een afdaling kunt maken.

De kosten zijn 30,- voor 2 personen en het is erg leuk!

Een gouden tip hier is doe dit met de hop on hop off bus die stopt aan bet begin en pikt je weer op waar ze eindigen, anders ben je verplicht om voor die trip terug naar je auto een taxi rit te nemen a 25,-. 🙀

We gaan verder richting Cabo Girao, een zeer mooi uitkijkpunt hoog op een klif net iets ten westen van Funchal. Ze hebben er ook een skywalk gemaakt zodat je door de glazenvloer in de diepte kijkt.

Het is gratis entree, je kunt er redelijk goed parkeren en het is zeker een bezoekje waard.

We eindigen onze dag in Funchal waar we heerlijk eten in het oude gedeelte, shoppen in de grote winkelstraten en een lekker ijsje eten aan de boulevard waar de grote cruiseschepen liggen.

Zoals jullie vast aan de foto’s zullen zien een zeer geslaagd dagje op Madeira!

Vanmorgen pikken we nog wat laatste zonnestraaltjes mee voordat we weer naar huis vliegen.

Kortom: Madeira is een erg mooi en groen eiland, voor wandelliefhebbers een walhalla, voor mensen die niet perse hoeven te wandelen maar wel van de natuur, mooi weer een leuke stad en hotel aan zee willen genieten is dit een prima bestemming!

 

Groetjes vanuit een zonovergoten zeer mooi Madeira😎

Nancy & Mariëlle