Kroatië- Istrië en de Plitvic meren 

Istrië 2017 studiereis met Nancy

We vlogen met Transavia op Pula en pikten daar onze huurauto op, prima te rijden daar, je moet alleen opletten dat je in de dorpjes veel straten hebt die alleen voor bewoners toegankelijk zijn en waar je dus een bekeuring kunt krijgen.
We verbleven in Porec, net buiten het stadje liggen allemaal mooie resorts aan zee en van daaruit kun je per water taxi heel makkelijk naar het centrum. Het centrum van Porec is echt super mooi, levendig ( in de zomer erg druk) en heel leuk kwa winkeltjes terrasjes en gezelligheid.
Vanuit Porec hebben we Umag bezocht, ook een erg mooi en knus dorpje. Rovinj vonden we een erg mooi sfeervol plaatsje aan zee met mooie boulevard met hippe terrassen.
De stad Pula heeft een grote drukke binnenstad met veel oudheden die je kunt bezichtigen, ook veel winkels, maar we vonden het niet echt een sfeervolle plaats, echt meer een stad maar wel de moeite waard om even te bezoeken.
Vanuit ons hotel zijn we naar de Plitvic meren gereden, ik heb al best veel gezien op deze wereld maar ik was erg onder de indruk, echt super mooi, je hebt daar minimaal een volle dag nodig dus we hadden daar een hotel voor een nachtje geboekt.
De volgende dag hebben we op de terugweg de plaatsen Rijeka, ( een mooie erg sfeervolle stad) en Opatija bezocht. Opatija vonden we een beetje het Cannes van Kroatië, erg mooie statige huizen en hotels, sjieke lange boulevard en veel winkels en terrassen, een erg mooie plaats ook zeker voor een paar dagen ( of langer) verblijf.

Al met al vind ik Istrië een erg mooie en leuke bestemming, ik ben dol op die dorpjes met die mooie steegjes gevuld met winkeltjes leuke eettentjes en terrassen. Er zijn veel dingen te ondernemen en ook voor gezinnen zijn er veel mooie campings. Je moet er wel rekening mee houden dat er geen zandstranden zijn, allemaal kiezels maar daarentegen wel weer super helder mooi water en leuke baaitjes.
Aanrader dus!